torsdag 10 februari 2011

Knäckkaka

Knäckkaka    cirka 70 stycken

300 g rumsvarmt smör (marg går säkert lika bra)
5 dl socker
2 dl ljus  sirap
2 ägg
250 g russin ( jag tog cranberry tror jag dem heter små små röda bär som liger i en påse)
100 g hasselnötter
150 gr mörk (70%) choklad ( går nog bra med blockchoklad också)
12 dl vetemjöl
1,5 msk bikarbonat

Gör så här
1/ Rör smör och socker poröst. Tillsätt sirap, ägg, russin, grovt hackad choklad och grovt hackade nötter. Blanda samman mjöl och bikarbonat, rör ner även det. Låt degen vila i kylen över natten. (Jag lät bara degen vila ett par timmar)

2/ Sätt ugnen på 175 grader. Dela degen i 8 bitar. Rulla varje bit till en längd, ca 3 cm i diameter.
Lägg längderna två och två på en plåt, platta till dem något.
Baka i 12-15 minuter eller tills de fått lite färg. Skär längderna i sneda bitar medan de  är varma och ligger på plåten. Låt dem svalna. ( Påminner om Musses kakor)
Lycka Till

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar