onsdag 16 februari 2011

GULASCHSOPPA

Ingredienser 4-5 port
2 gula lökar
6-8 potatisar
2-3 paprikor (valfri färg)
1 klyfta vitkål
Ca 400 g nötfärs
2 msk olja
2 förp krossad tomat, à 400 g
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 köttbuljongtärningar
4-5 msk tomatpuré
½ dl chilisås
3 -4 tsk paprikapulver
½ tsk cayennepeppar
Salt
Persilja
Gör såhär:
Skala och hacka lök och potatis. Kärna ur, skölj och strimla paprikorna. Strimla vitkålen.

Bryn köttfärsen i olja i en stekpanna och rör det grynigt. Lägg över i en stor kastrull. Fräs lök, paprika, vitkål och potatis. Lägg över detta i kastrullen.

Häll i tomatkross, tomatpuré, chilisås, vatten, buljongtärningarna och paprikapulver, samt cayennnepeppar.

Låt soppan koka tills potatisen är mjuk, ca 15-20
min. Späd med vatten om det behövs, beroende på hur tjock man vill ha soppan.

Smaka av med salt och de andra kryddorna, samt hackad persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar