torsdag 10 februari 2011

Kanel brownie med saffrans glasyr

150 g mörk (70%) choklad
200 g smör (marg)
4 dl socker
4 ägg
1 msk kanel
2 dl vetemjöl
100 g skalade pistaschnötter

Saffransglsyr
0,25 g saffran (1/2 paket)
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad

1/ Sätt ugnen på 200 grader.
Smöra eller lägg bakplåtspapper i en ugnsfast form ca 20x30cm. Hacka chokladen och smält den på svag värme i en kastrull tillsammans med smöret.

2/ Vispa socker, ägg och kanel till en ljus och luftig smet. Häll ner den smälta chokladen och blanda. Sikta ner mjölet och rör tills smeten är jämn. Hacka nötterna och rör ner även dem.

3/ Häll smeten i formen och grädda i ca 25 min. Den ska vara kladdig inuti men fast på ytan. Låt svalna.

4/ Koka upp saffran och grädde. Dra kastrullen från plattan. Låt stå och dra i en halv timme. Koka upp igen och dra åt sidan. Hacka den vita chokladen och rör ner den i saffransgrädden.

5/ Låt glasyren stelna något innan du brer den över den kalla kakan.

Lycka  Till

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar