söndag 30 januari 2011

Fiskgryta med aioli

1. 600 gr Torsk el hokifile.
2. 5 dl vatten
    1 tärning fiskbuljong
     10 cm purjolök   skivas
    2 st morötter         tärnas
    1 liten burk champinjoner mixas sönder
    1 burk krossade tomater ev mixas
    1 tsk paprikapulver
    1 tsk curry
    1 krm svartpeppar
    1 tsk timjan
    2 msk hummerfond  (flaska står vid buljongtärningarna)
    1 klyfta vitlök
    1 tsk salt

3.  100-200gr räkor tinade och skalade.
     persilja.
     Räkorna och persiljan strös på när fisken är klar.

Fisken lägges tinad i en ugnssäker form.

Alla ingredienser förutom fisk räkor och persilja kokas sakta i en kastrull i cirka 10 minuter.
Hälles över fisken och gratineras i ugn 225 gr ca 40 minuter.

Aioli
2 dl kesella el yogurt
1 dl majonäs
1 klyfta vitlök
1 tsk salt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar