1. 600 gr Torsk el hokifile.
2. 5 dl vatten
1 tärning fiskbuljong
10 cm purjolök skivas
2 st morötter tärnas
1 liten burk champinjoner mixas sönder
1 burk krossade tomater ev mixas
1 tsk paprikapulver
1 tsk curry
1 krm svartpeppar
1 tsk timjan
2 msk hummerfond (flaska står vid buljongtärningarna)
1 klyfta vitlök
1 tsk salt
3. 100-200gr räkor tinade och skalade.
persilja.
Räkorna och persiljan strös på när fisken är klar.
Fisken lägges tinad i en ugnssäker form.
Alla ingredienser förutom fisk räkor och persilja kokas sakta i en kastrull i cirka 10 minuter.
Hälles över fisken och gratineras i ugn 225 gr ca 40 minuter.
Aioli
2 dl kesella el yogurt
1 dl majonäs
1 klyfta vitlök
1 tsk salt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar