lördag 29 januari 2011

FISK MED PURJO OCH TOMAT

Ingredienser

  • 600 g fiskfilé. sej eller spätta (jag tog torsk)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk citronpeppar
  • 1-2 purjolökar
  • 6 tomater
  • 1 knippa dill
  • 1/2 dl flytande margarin
  • 8-10 potatisar

Gör så här

Lägg fisken i en ugnssäker form. Strö över salt och citronpeppar. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skölj och skär tomaterna i klyftor. Hacka dillen. Fördela purjo, tomater och dill på fisken och droppa över flytande margarin. Tillaga mitt i ugnen i 225°C, 15-20 min. Skala och skär potatisen små bitar. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten ca 10 min. Låt potatisen rinna av och pressa den eventuellt igenom en potatispress innan den serveras till fisken tillsammans med knäckebröd.

Jag gjorde en sås av yoghurt, dill och hackat äpple till, det var gott men det blev ganska mycket sky av fisken.
källa: http://www.ica.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar