lördag 29 januari 2011

VEGETARISK LASAGNE

4 port

Ingredienser

  • 200 g färska lasagneplattor
  • 1 schalottenlök eller 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • 1 tsk strösocker
  • 1 zucchini ca 300 g
  • 4 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 dl röda linser
  • salt och peppar

Gör så här


1. Sätt ugnen på 225ºC.
2. Skala och skiva eller hacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan, tillsätt tomaterna och socker. Låt det koka ihop 5-10 minuter. Jag tillsatte även 1 dl röda linser för att få mer protein i rätten.
3. Skär zucchinin i grova bitar. Låt den koka med crème fraichen ca 5 minuter. Rör ner osten i såsen och smaka av med salt och peppar.
4. Dela lasagneplattorna i 3-4 lika stora bitar. Lägg lite av tomatsåsen i botten på en ugnssäker form. Varva plattorna med tomat- och crème fraiche sås. Spara lite av den vita såsen och bred över. Strö gärna på lite riven parmesanost.
5. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
6. Servera lasagnen med en blandad sallad.

Källa: http://www.ica.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar