lördag 29 januari 2011

FÄRSBIFFAR MED RÖDLÖKS- OCH ÄPPELSALSA

4port

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 råriven potatis
  • 1 msk malen kardemumma
  • 3 msk mjölk
  • 1 1/2 tsk salt
  • 400 g nötfärs
  • 2 msk smör
  • 1 liten rödlök
  • 3 äpplen
  • juice av 1 citron + finrivet skal av 1/2 citron
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 dl strimlad persilja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar

Gör så här


1. Sätt ugnen på 250ºC.
2. Skär potatis (väl rengjord) i klyftor och blanda med olivolja och salt. Lägg i en ugnssäker form. Ställ in i ugnen 20-25 minuter. Vänd runt klyftorna 1-2 gånger under tiden.
3. Blanda ägg, råriven potatis, malen kardemumma, mjölk och salt. Tillsätt nötfärs och blanda. Forma färsen till 8 avlånga biffar. Stek dem runtom i smör ca 5 minuter. Efterstek under lock/aluminiumfolie ca 5 minuter.
4. Skala och finhacka rödlök. Dela, kärna ur och skär äpplen i små tärningar. Blanda lök, äpple, färskpressad juice och finrivet skal citron, olivolja och strimlad persilja. Smaka av med salt och peppar.
5. Servera biffarna med potatisen och salsan.

Källa: http://www.ica.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar