lördag 29 januari 2011

KARLSSONS KONDITORIKAKOR

Ingredienser
  • 6 ägg
  • 4 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl sötmandel
  • 300 g smält smör
  • Äppelmos eller annan sylt
  • Marsipan ( gör egen, färga en köpt rulle och kavla ut eller köp färdigkavlad)
  • Blockchoklad
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader
Vispa ägg och socker
Blanda i vaniljsocker, mjöl, finhackad sötmandel och smält smör.
Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper, grädda i ugnen ca 20 min.
Låt kakan svalna och tippa ut kakan på skärbräda eller bricka, bred på ett tunt lager av sylt.
Lägga på den utkavlade marsipenen så att den täcker hela kakan. Sylten ska fungera som klister.
Skär kakan i fyrkanter dela sedan fyrkanterna på nmitten så att varje kaka blir en trekant.
Smält blockchokladen lite i taget och doppa kakans tre sidor i den smälta blockchokladen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar