onsdag 6 oktober 2010

Lax, fetaost och grönsaker

En god laxrätt

Ingredienser 4 port
4 bitar skinn- och benfri laxfilé ca 600 g
2 sötpotatisar
1 grön squash
2 röda paprikor
2 msk olivolja
200 g fetaost
2 dl kesella/kvarg
1 tsk rosmarin
flingsalt
nymalen svartpeppar

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär potatis, squash och paprika i grova bitar
2. Lägg på en plåt med bakplåtspapper eller i en stor smord form. Ringla över olivolja, salta och peppra.
3. Baka grönsakerna mitt i ugnen 10-15 minuter. Sänk värmen till 175 grader.
4. Mosa osten och blanda med kesella, rosmarin, salt och peppar.
5. Bred hälften av oströran över laxbitarna. Lägg laxen bredvid grönsakerna och stek ytterligare 10-12 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56 grader.
6. Servera laxen och grönsakerna med resten av oströran

Smaklig måltid

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar