torsdag 7 oktober 2010

Kryddiga köttfärsbiffar

Ingredienser 4 port
12 potatisar
3 msk olivolja
3 paprikor
500 g nötfärs
1 ägg
1 dl ajvar relish
1 ½ dl vatten
salt och peppar
1 dl matlagningsyoughurt

Gör så här
1. Skala och skär potatisen i klyftor. Lägg den på en bakpappersklädd plåt och ringla över 1 msk olivolja. Strö över 1 tsk salt och tillaga mitt i ugnen i 225 grader, ca 20 minuter.
2. Skölj, kärna ur och skär paprikan i stora bitar. Blanda paprikan med potatisen när ca 10 minuter återstår av tillagningstiden.
3. Blanda köttfärsen med ägg, salt och peppar. Blanda i matlagningsyougurten. Forma till runda biffar.
4. Stek biffarna i resten av oljan ca 3 min per sida.
5. Blanda ajvar relish med vattnet och häll i pannan. Låt biffarna puttra ca 5 min.
6. Servera biffarna med såsen och paprikapotatisen. Bröd och strmlad sallad är gott till.

Tips: Skivad gul- eller rödlök är gott att låta steka med biffarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar