lördag 9 oktober 2010

KÖTTGRYTA

ca 4 port

500 g grytbitar av fläsk
1-2 gula lökar
1-2 morötter
1 st köttbuljongtärning
sirap/honung
lagerblad
salt
malen vitpeppar
hela vitpepparkorn
malen kryddpeppar
hela kryddpepparkorn
enbär
malen ingefära
vetemjöl
mjölk
grädde

Bryn köttet i en stor gryta salta och peppra rejält. När bitarna fått stekyta tillsätt buljongtärning och vatten så att det täcker. Tillsätt lagerblad, ingefära, enbär, hela vit- och kryddpepparkorn samt sirap eller honung. Lät koka på svag värme under lock i minst två timmar. Tillsätt ev mer vatten under tiden så att det inte försvinner för mycket vätska. Låt morötter och lök koka med den sista 30-60 min (beroende på storleken på bitarna och hur kökta du vill ha dem). Gör en redning av vetemjöl och mjölk som du häller i grytan när det är dags att äta. Krydda med malen krydd- och vitpeppar. Till sist tillsätt grädde efter smak. Servera med kokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar