Ingredienser till en stor smörgåstårta (en ugnsplåt, 4 våningar)
48 skivor formfranska med bortskurna kanter eller landgångsbröd
1000 g turkisk yoghurt (allt gick inte åt)
1 burk majonäs
1 purjulök
1 stor gurka
200 g rökt skivad skinka
3 burkar tonfisk
4 hårdkokta ägg
citronpeppar
vitpeppar
salt
+ garnering enligt önskemål
Fyllning 1
skär skinkan, gurkan och halva purjolöken i små bitar och blanda med yoghurt och majonäs efter smak. Krydda med salt och vitpeppar.
Fyllning 2
Hacka de hårdkokta äggen och den andra halvan av purjolöken, blanda med tonfisk, yoghurt och majonäs. Krydda med salt och citronpeppar.
Lägg ut ett lager bröd på en plåt. Bred ut fyllning 1 (ska räcka till ett lager till).
Lägg på ett nytt lager bröd. Bred ut fyllning 2.
Lägg på ett nytt lager bröd och bred ut resten av fyllning 1.
Lägg på det sista lagret bröd och bred på ett tunt lager av yoghurt ev blandat med majonäs.
Garnera tårtan enligt önskemål. På bilden: Groddar, coctailtomater, vindruvor, paprika, ägg och räkor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar